Bal Sylwestrowy 2016/2017

Legenda warszawskiej gastronomii, właściciel, a zarazem Grand Cheff Mieczysław Jachacy zaprasza na AVANGARDA-owego sylwestra w przepięknej Sali Balowej

w sercu Warszawy w najstarszym budynku stolicy
zasmakujesz w nowoczesnej polskiej kuchni,
a zabawę umili zespół DUBIS BAND,
oraz rozweseli OPEN BAR.
Dyskretna i profesjonalna obsługa spełni
Państwa oczekiwania. A ucztę podniebienia
i zmysłów umili muzyka na żywo do białego rana.

 

Serdecznie zapraszam Mieczysław Jachacy

 

cena zaproszenia dla dwóch osób 650,00 PLN

 

 Menu sylwester 2016/2017

 

Preludium:

Galantyna z indyka w maladze

 

Uwerture:

Bulion królewski z mini pierożkami

Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną, aksamitne ziemniaki puree, buraczki

 

Romance:

Delicja z jednego wieczoru: Mus czekoladowy z wisienką

 

Finale o godz. 24.00:

Toast lampką szampana od Mieczysława Szefa Restauracji

Beof a'la Strogonoff

 

Avangardowy bufet zimnych przystawek:

Sum na postumencie

Szczupak faszerowany po polsku

Śledź w oleju

Śledź w śmietanie

Śledź trzy smaki

Jajko z pastą łososia

Fantazja z krabów

Sałatka mieszana z tuńczykiem

Sałatka hawajska z kurczęciem

Sałatka jarzynowa

Pomidory z mozzarellą a'la caprese

Zimne nóżki "Ciotki Zośki"...

Befsztyk po tatarsku z wołowiny "bukat"

Duet pasztetów: drobiowy z pieprzem Madagaskar / z jelenia z żurawiną

Schab po warszawsku

Marynaty

 

 Bufet wiejski:

Wędzona szynka z nogą

Karkówka szpikowana czosnkiem w otulinie z majeranku

Rolada z boczku

Boczki wędzone i nie tylko

Kiełbasy chłopskie

Kaszanka domowa

Salcesony wiejskie

Dodatki z wiejskiego ogródka

 

Bufet gorący

Bigos staropolski

Pierogi z Naszej pierożkarni

 

Bufet słodki

Ciasto w czterech odsłonach

Mini ciastka w papilonach

Patera owoców

Kawa / Herbata

 

A nad ranem...:

Żurek po staropolsku

Barszcz czerwony z pasztecikiem

 

Open Bar:

Whisky

Wódka

Wino

Napoje bezalkoholowe (woda, soki, pepsi)