Bal Sylwestrowy 2017/2018

Magiczna Noc Sylwestrowa z Avangardą 2017 / 2018
Sala Balowa
godz.21:00

Menu

Preludium

Talerz jednego wieczoru serwowany do stołu:
Łosoś marynowany w estragonie
Różyczka z wędzonegołososia
Krewetka z salsą

Romanse

Danie główne

Kaczka po staropolsku na
łożu karmelizowanych jabłek z sosem żurawinowym z drążonymi wiśniami, różyczka ziemniaczana gratine,
glazurowane, marynowane buraczki.

Uwertura
Avangardowy bufet zimnych przekąsek

Śledźw oleju
Śledźw śmietanie
Rolada szpinakowa z łososiem
Terina z rybmorskich
Sałatka krabowa ”Alaska”
§
Pasztet z królika z zielonym pieprzem „Madagaskar”
Mus z gęsinya’la foie gras z sosem cumberland
Befsztyk po tatarskuz selekcjonowanej młodej wołowiny „Bukat” w asyście marynowanych pieczarek, cebuli cukrowej ikiszonych ogórków
Cielęco-wieprzowagalaretka
Galantyna z indyka z owocami
Schab po staropolsku z farszem jajeczno-chrzanowym
Szynka „Podkomorzy” z nogą
Półmisek pieczystych wyrobów Naszego Domu:
boczek, karkówka, szynka w całości po chłopsku
”Decha rzeźnika”,wiejskie specjały:
kiełbasy, kabanosy, kaszanki i nie tylko
§
Sałatka jarzynowa
Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
Sałatka z kukurydzy z tuńczykiem
Marynaty
Chrzan
Pieczywo
Masło
§

Adagio 24:00
Coś na przywitanie Nowego Roku
Toast lamkąszampana do Mieczysława Szefa restauracji
Pierogi z Naszej pierożkarni
Bigos szlachcica z pajdąchleba

Finale 2:00
Żurek po hultajsku na chrzanowym zakwasie z kiełbasąi jajem

Intermezzo
Bufet słodkości
Ciasta i ciasteczka
Desery i deserki
Kawa i herbata

Open bar
Whisky, Wódka, Wino
Napoje bezalkoholowe

Cena zaproszenia 690,00 PLN, dla dwóch osób

Do tańca zaprasza zespół
Anna Family Music Band
Pierwszy występ zespołu po powrocie z turne
po Wielkiej Brytanii

 

Magiczna Noc Sylwestrowa zAvangardą
2017 / 2018
Restauracja Avangarda godz.21:00

Menu

Preludium
Zupa Krem andaluz z grzanką

Romanse
Danie główne
Kaczeudka po burgundzkuna łożu karmelizowanych jabłek, ziemniaki opiekane, buraczki glazurowane w miodzie

Uwertura
Avangardowy bufet zimnych przekąsek
Śledźw oleju
Śledźw śmietanie
Rolada szpinakowa z łososiem
Terina z ryb morskich
§
Duet domowych pasztetów
Befsztyk po tatarsku
z selekcjonowanej młodej wołowiny ”Bukat” w asyście marynowanych pieczarek, cebuli cukrowej ikiszonych ogórków
Cielęco-wieprzowa galaretka
Galantyna z indyka z owocami
Schab po staropolsku z farszem jajeczno-chrzanowymSzynka ”Podkomorzy” z nogąw asyście wiejskiej kiełbasy
Półmisek pieczystych wyrobów Naszego Domu:
boczek, karkówka, szynka w całości po chłopsku
§
Sałatka jarzynowa
Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
Sałatka z kukurydzy z tuńczykiem
Marynaty
Chrzan
Pieczywo
Masło

Adagio 24:00
Cośna przywitanie Nowego Roku
Toast lamką szampana do Mieczysława Szefa restauracji
Pierogi z Naszej pierożkarni
Bigos szlachcica z pajdąchleba

Finale 2:00
Żurek po hultajsku na chrzanowym zakwasie z kiełbasąi jajem

Intermezzo
Bufet słodkości
Ciasta i ciasteczka
Desery i deserki
Kawa i herbata
Open bar
Whisky,
Wódka
Wino
Napoje
bezalkoholowe

Cena zaproszenia
490,00 zł, dla dwóch osób
Do tańca zaprasza
DJ wokal
Monika Orzeszko
Gypsy Show