Przyjęcia

Przyjęcia Komunijne 2018

Propozycja I           
Uroczysty obiad
Cena: 85 zł/osoba+10% serwis   

Zupa
Tradycyjny rosół wołowo-drobiowy z makaronem,
Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym

Danie główne
Marynowane polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami
Ziemniaki z koperkiem i masełkiem
Wybór dodatków warzywnych

Deser
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną

Napoje chłodzące
Soki owocowe 0,4l/os.
Napoje gazowane 0,2l/os.
Woda mineralna niegazowana ze świeżą cytryną (bez ograniczeń)
Napoje gorące:
Kawa, herbata (bez ograniczeń)

Propozycja II
Uroczysty obiad + przekąski
Cena: 125 zł/osoba+ 10% serwis 

Zupa
Krem pomidorowy z grzanką bazyliową
Chłodnik litewski z jajkiem

Danie główne
De’volay z masłem koperkowym, ziemniaki pieczone z ziołami
trio surówek
Bitki wołowe w sosie własnym, mini kopytka,
zasmażane buraczki

Deser
Fantazja z mascarpone, brzoskwinią i kruchym ciastkiem

Przekąski zimne
Garnirowane roladki z limandy z suszonymi pomidorami
Pasztet na dwa smaki w asyście żurawiny
Befsztyk po tatarsku z jakiem przepiórczym
Sałata grecka z serem feta i oliwkami
Masło, pieczywo

Napoje chłodzące
Soki owocowe 0,4l/os.
Napoje gazowane 0,2l/os.
Woda mineralna niegazowana ze świeżą cytryną (bez ograniczeń)

Napoje gorące:
Kawa, herbata (bez ograniczeń)

Propozycja III
Uroczysty obiad + przekąski
Cena: 140 zł/osoba+ 10 % serwis 

Zupa
Botwinka wiosenna z jajkiem i koperkiem
Krem z białych warzyw z grzanką czosnkową

Danie główne
Pieczona kaczka (1/4) na łożu z jabłek z sosem wiśniowo- żurawinowym, opiekane ziemniaki buraczki w miodzie.
Delicja szefa z polędwicy wieprzowej z pieczarką otulona wędzonym boczkiem, warzywa gotowane na parze, opiekane ziemniaki

Przekąski zimne
Plater mięs pieczonych oraz wędlin tradycyjnych
Tymbaliki drobiowe
Pstrąg z warzywami pod galaretą
Śledź bałtycki w dwóch odsłonach
Sałatka wiosenna z pomidorkami cherry
Marynaty
Masło , Wybór pieczywa

Deser
Panna cotta z musem malinowym
Napoje chłodzące
Soki owocowe 0,4l/os.
Napoje gazowane 0,2l/os.
Woda mineralna niegazowana ze świeżą cytryną (bez ograniczeń)

Napoje gorące:
Kawa, herbata (bez ograniczeń)

Propozycja IV
Uroczysty obiad + przekąski
Cena: 170 zł/osoba +10% serwis

Zupa
Tradycyjny flaki wołowe
Bursztynowy rosół z nimi pierożkami

Danie główne
Udo z gęsi, mini kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym ziemniaki puree,
karmelizowane marchewki

Wybór zimnych przekąsek
Roladka z łososia po marynarsku w lekkiej galaretce estragonowej
Befsztyk po tatarsku z dodatkami
Indyk z owocami pod malagą
Plater mięs pieczonych oraz wędlin tradycyjnych i pasztetów
Mix sałat z ziłami i grzankami sos jogurtowy
Sałatka z marynowanych buraków z serem feta na roszpunce 
Marynaty
Masło , Wybór pieczywa

Deser
Creme brulee
Filetowane owoce sezonowe

II danie gorące
Boeuf Strogonof z ciepłą bułeczką

Napoje chłodzące
Soki owocowe 0,4l/os.//Napoje gazowane 0,2l/os.
Woda mineralna niegazowana ze świeżą cytryną (bez ograniczeń)

Napoje gorące:
Kawa, herbata (bez ograniczeń)

Menu dla dzieci:

Zupa:
Rosół z makaronem

II danie:
Chrupiące fileciki a kurczaka, frytki, mizeria  

Dzieci do 3 lat gratis, od 3 do 10 lat 50% ceny za osobę dorosłą

Zapraszamy na indywidualne spotkanie, w celu konsultacji szczegółów oferty organizacji przyjęcia komunijnego.

Przyjęcia weselne

Długoletnie doświadczenie, pozwala nam zorganizować wspaniałe przyjęcia, o niepowtarzalnym klimacie, których atmosfera pozostanie w Państwa pamięci na długie lata. Organizujemy tradycyjne wesela jak i z wieloma dodatkowymi atrakcjami jak np. show barmański, pokaz przyrządzania suszi, bufet wiejski z pieczonym prosięciem, bufet owoców morza oraz inne atrakcje.

Profesjonalni kucharze, przygotowują wyborne dania, tradycyjnej kuchni polskiej jak i z nutką AVANGARDY przeszkoleni kelnerzy zapewnią dyskretny i elegancki servis. Oryginalny wystrój wprowadzi Państwa w magiczną atmosferę restauracji, każda sala to odrębna aranżacja. Restauracja posiada 120 miejsc konsumpcyjnych, a dla większej ilość gości proponujemy Salę Balową, w której bawić się może do 300 osób.

Do dyspozycji nowożeńców posiadamy kolekcjonerski samochód.

Na wszystkie Państwa pytania odpowiemy zaproponujemy spersonalizowaną ofertę, która spełni wszelkie oczekiwania.

Spotkania biznesowe

Restauracja Avangarda współpracując z ekspertami techniki z Naczelnej Organizacji Technicznej organizuje spotkania biznesowe. Wykwintne, wręcz awangardowe dania przygotowywane przez doceniony zespół kucharzy doskonale uzupełniają merytoryczną treść spotkań. Połączenie niezapomnianej scenerii restauracji z techniką wspartą nieograniczonym szerokopasmowy, na specjalne zamówienie symetrycznym dostępem do internetu to ważny element układanki prowadzącej do sukcesu w biznesie.

Zorganizuj swoje spotkanie biznesowe w Restauracji Avangarda.

Przyjęcia zorganizowane

Wydarzenia, które mają miejsce wyłącznie raz w życiu powinny nieść ze sobą szanę wyjątkowego, długotrwałego a zarazem bardzo miłego wspomnienia. Każde wspomnienie składa się z drobnych ziaren, przebłysków obrazów, wystrojów i towarzyszącym wydarzeniom emocji. Do takich wyjątkowych chwil zaliczają się wszystkie kluczowe wydarzenia życia każdego człowieka począwszy od narodzin a kończąc na przejściu do kolejnych wymiarów egzystencji.

Dla nas, ludzi żyjących codziennymi wydarzeniami są to chwile, w których emocje są na najwyższym poziomie. Do nich zaliczają się pierwsze decyzje, podjęte wyzwania zakończone sukcesem. Są to między innymi chwile, gdy dwoje ludzi tworzy nową podstawową cząstkę społeczną jaką jest rodzina i także chwile radości z osiągnięcia celu, do którego droga często prowadziła przez bardzo skomplikowany szlak trudności i przeszkód.

Restauracja Avangarda to doskonałe miejsce, w którym będziesz mógł podzielić się z innymi swoją radością i zorganizować jedyne i niepowtarzalne przyjęcie.

Nasze
Referencje

Jesteśmy pełni uznania dla bardzo wysokiej jakości oferowanych usług, terminowości, fachowości oraz niepowtarzalnie przyjemnej atmosfery, której doświadczyliśmy we współpracy z kierownictwem restauracji.

Kierownik organizacyjny Konferancji Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach

Kamil Spryszak